Naar de Rochers de Samson (STRUD)
- LENGTE: 16 km
- MOEILIJKHEIDSGRAAD:

- OMSCHRIJVING: Een wandeling over veld en boswegen in het heuvelende landschap van de Naamse Condroz met de typische dorpjes met natuurstenen huizen, grote boerderijen, uitgestrekte velden en akkers, weidse uitzichten alom. Op de Rochers de Samson kan je enkele leuke grotjes en een spelonk verkennen. Er bevinden zich op deze spectaculaire rotsen ook overblijfselen van een oude burcht.
Het Land van Herve (AUBEL)
- LENGTE: 20 km
- MOEILIJKHEIDSGRAAD:

- OMSCHRIJVING: Een wandeling in het open coulisselandschap van het land van Herve. Ontelbaar vele oude servitudewegjes laten de wandelaar toe om door de golvende vette weiden te trekken. De vergezichten zijn fenomenaal. De abdij van Val Dieu, waar de wandeling vertrekt en eindigt, kunnen artisanele
streekproducten geproefd worden in een authentieke omgeving.
Door de Condroz naar de vallei van de Bocq (DURNAL)
- LENGTE: 14 km
- MOEILIJKHEIDSGRAAD:

- OMSCHRIJVING: We bevinden ons op deze wandeling in de Condroz, een streek met lage, golvende heuvels waar bossen worden afgewisseld met landbouw- en weidenvelden. Op de route ligt Crupet, een van "de mooiste dorpen van Wallonië". Crupet is bekend om zijn middeleeuws kasteel met mooie donjon. Langs de vallei van de Bocq, een bijriviertje van de Maas, een oude spoorlijn en steengroeven voert de tocht terug naar Durnal.
De Naamse Condroz (MOZET)
- LENGTE: 20 km
- MOEILIJKHEIDSGRAAD:

- OMSCHRIJVING: De Condroz is een vruchtbaar plateau in het noorden begrensd door Samber en Maas. De grootste landbouwbedrijven van het land zijn er gevestigd. Het landschap bestaat uit evenwijdige dalen, alle in westzuidwest-oostnoordoostelijke richting. De heuvels zijn bebost, de dalen bewerkt. Deze wandeling leidt je door uitgestrekte landschappen van akkers en bosjes. Bij het speelse riviertje de Samson kan je het sprookjeskasteel van Faulx-les-Tombes bewonderen.
Grenswandeling in de Oostkantons (BURG-REULAND)
- LENGTE: 18 km
- MOEILIJKHEIDSGRAAD:

- OMSCHRIJVING: Hier in de Oostkantons is alles anders: de taal, de cultuur, de bakkerijen, de uitzichten en zelfs de huisnummers. Deze wandeling leidt je naar de rivier de Our die hier de Belgisch-Duitse grens vormt. Je wandelt door grote bossen en je moet verborgen grensstenen zoeken om op het juiste pad te blijven. Een van de hoogtepunten is het zeer merkwaardige gehucht Diepert op de grens, een gehucht bestaande uit... één huis!